Geen categorie

Real techniques Bold Metals

image

De Real Techniques Bold Metal make-upkwasten kun je haast geen kwasten meer noemen, toverstafjes vind ik beter bij ze passen. Het zijn de meest chique kwasten die ik ooit heb gezien, met glimmende gouden-, zilveren- en rosékleurige stelen. Ik kocht ze afgelopen week en ben er razend enthousiast over !
image image

Ik gebruik al een hele tijd Real Techniques kwasten en met veel plezier. Het merendeel vind ik fantastisch. Ik ben bijvoorbeeld ongelooflijk fan van de Expert Face Brush en ook de Blush Brush gebruik ik dagelijks.

Sam en Nic Chapman (Pixiwoo op YouTube) ontwikkelden de Real Techniques kwasten en hoewel zij ze uiteraard ook fantastisch vinden, wilden ze nog een stapje verder gaan. En die stap verder laat ik je vandaag zien. De Real Techniques Bold Metals make-upkwasten beloven nog beter en zachter te zijn. Nog luxer en beter uitgedacht.

image image

De collectie bestaat uit 7 kwasten. 2 x base (goud), 3 x eyes (zilver) en 2 x finish (rosé). Omdat de kwasten luxer zijn en dit de ‘premium’ lijn is, zijn de prijzen ook hoger.

Arched Powder € 34,99
Triangle Foundation € 32,99

Oval Shadow € 19,99
Pointed Crease € 16,99
Angled Liner € 14,99

Tapered Blush € 32,99
Flat Contour € 32,99

image image

100 ARCHED POWDER
De Arched Powder kwast is een grote poederkwast met afgeronde haren. Hij lijkt op het eerste gezicht misschien plat, maar er zit wel een fijne, natuurlijke bolling in de haren van de kwast. Hij is onwijs zacht en brengt poeder haast aaiend aan.

Ik vond de gewone poederkwast van Real Techniques al heel fijn, maar deze kwast is nog net iets fijner. Hij is nóg zachter en heeft een net iets beter uitgedachte vorm.

image image

101 TRIANGLE FOUNDATION
Het was echt een heel nieuw soort kwast voor mij, vooral de driehoekige vorm maakte het interessant. Het is de bedoeling dat je hiermee makkelijk in alle hoeken en plooien van je gezicht kunt. Langs je neus en onder je ogen, en dat vind ik dan ook goed en makkelijk werken.

Toch brengt deze kwast, net als de platte foundationkwasten die je vaak ziet, streperig aan. Daarom gebruik ik zulke platte kwasten ook niet. Ik denk dat mijn huid er te droog voor is. Ik ben hierdoor veel te lang bezig met blenden en het resultaat is nog steeds niet optimaal. Ook vind ik deze kwast voor onder mijn ogen iets te scherp. Hoe dichterbij ik bij mijn oogleden kom, hoe meer het gaat prikken en hoe lastiger het blendt.

image image

200 OVAL SHADOW
Met de Oval Shadow kun je oogschaduw op het bewegend ooglid aanbrengen, maar ook blenden kan deze kwast goed. Ik vind hem erg fijn. Hij is vrij groot en dik, maar ook heel zacht. Ik gebruik hem ook voor highlighter op het wenkbrauwbot. Omdat hij zo lekker groot is, is hij daar ook heel geschikt voor.

De Oval Shadow is een goede multi tasker. Het is niet de allerbeste basic kwast voor op het bewegend ooglid, maar voor kleur aanbrengen én blenden is hij wel heel fijn.

image image

201 POINTED CREASE
Met de Pointed Crease breng je oogschaduw aan in de arcadeboog. Ik vind dat deze kwast dat fantastisch doet. Hij is precies, maar niet streperig. Hij gaat gericht te werk en brengt kleur intens aan, maar kan ook blenden. Ik vind hem erg fijn en goed. De kwast is zacht, maar toch ook stevig.

image image

202 ANGLED LINER
Ik gebruik bijna geen gel eyeliner meer, maar gelukkig is de Angled Liner net zo goed te gebruiken voor het inkleuren van de wenkbrauwen en dat kan hij gelukkig ook heel goed. De kwast is precies en zet scherpe lijnen. Je kunt je wenkbrauwen ermee inkleuren, maar er ook kleine haartjes mee tekenen. En mocht je hem voor gel eyeliner willen gebruiken: hij kan ook prima een diepzwart lijntje met vloeiende wing zetten.

image image

300 TAPERED BLUSH
Ik vind de originele Blush Brush van Real Techniques fantastisch. Hij is een stuk groter dan deze Tapered Blush. Het was dan ook even wennen om deze kwast te gebruiken. Hij brengt gerichter aan, maar ik merkte dat ik het daardoor wel lastiger vond blush subtiel aan te brengen. De kleur kwam er gelijk heel sterk op. Inmiddels weet ik dat deze kwast ook mooi kan blenden.

De Tapered Blush vind ik daarentegen wel heel fijn voor highlighter. Glans op mijn jukbeenderen en brug van mijn neus brengt hij perfect aan.

image image

301 FLAT CONTOUR
De Flat Contour is mijn favoriet. Een hele fijne kwast voor bronzer. Hij kan lijnen heel scherp en precies aanbrengen, maar als je wilt is ook een subtiele waas mogelijk. Bovendien blendt hij fantastisch. Ik kan met deze kwast heel mooi en gericht contouren, zonder dat het teveel wordt of het er nep uitziet. Vooral onder mijn jukbeenderen en langs mijn neus vind ik het effect met deze kwast bijzonder mooi.

image

Ze zijn echt heel anders, heel bijzonder en vaak ook heel fijn. Er is duidelijk goed over nagedacht. Zo is de steel diamantvormig wat voorkomt dat de kwasten wegrollen. Ze zijn verzwaard, zodat ze fijn in de hand liggen, ze verharen totaal niet (maar dat doen de gewone Real Techniques gelukkig ook niet) en hebben de allerzachtste synthetische haren die ik ooit gevoeld heb.

Ik vind de basis Real Techniques kwasten nog steeds heel goed, maar van de Bold Metals word ik ook heel blij. Deze premium lijn is fantastisch als je nog een stapje verder wilt gaan voor een wat verder gevorderde make-up artist!

Liefs Beautysecret

Naar: Vera Camilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s