Geen categorie

Mac Pro Performance Sponge

image imageDe roze spons, het roze ei: de Beautyblender. Waarschijnlijk ken je hem wel. Het roze eitje is heel populair en al door talloze merken gekopieerd. Zo ook door MAC! Vorig jaar kwam het merk met een roze, bol sponsje en een aantal maanden geleden nog eens met een zusje. Een roze, pijlvormig sponsje. Ik kocht ze allebei en heb ze ook allebei getest.

Mocht je hem nog niet kennen, dit is de Beautyblender. De sponsjes van MAC heten niet echt Beautyblenders, maar ik heb ze voor het gemak in de titel wel even zo genoemd. Want nee, dit zijn de Pro Performance Sponge en Softpoint Sponge Applicator. Speciaal voor het aanbrengen van foundation of andere vloeibare -en crème substanties. De sponsjes zijn te koop in de MAC Pro Store en online in de officiële webshop http://www.maccosmetics.com.

Pro Performance Sponge €16,50
Softpoint Sponge Applicator €12,00

image

Pro Performance Sponge

Dit is de grote, oudere spons van de twee. De big sis dus. Het is geen eitje, meer een soort tolletje. Bol van onder en met een mooi puntje boven. Je kunt hem in het midden makkelijk vastpakken, met de bolle kant foundation aanbrengen en met het puntje concealer verdelen.

Als je de Beautyblender nat maakt onder water, groeit hij. In deze spons van MAC komt geen beweging. De spons brengt zowel droog als vochtig foundation aan, maar ik zie niet veel verschil in resultaat. Wel merk ik dat de spons aardig wat foundation opzuigt, een minpunt. Maar het meest vervelende vind ik dat de spons vrij hard en stijf is. Hij veert niet mee, je ‘slaat’ er best wel mee tegen je gezicht. Ik krijg er een beetje hoofdpijn van…

image

Softpoint Sponge Applicator

Na het tolletje is er het raketje. Een sponsje in dezelfde kleur maar met een andere vorm. Deze vind ik een stuk fijner. In eerste instantie dacht ik dat hij alleen voor concealer handig zou zijn, maar ook voor foundation werkt de Softpoint Sponge Applicator prima. Ook dit sponsje is vrij stijf, maar ik heb er toch minder last van.

Wel denk ik dat als deze net als de andere spons wat zachter was geweest, foundation nog nét even wat mooier aangebracht zou worden. Nu moet ik toch wel goed opletten dat er geen strepen of vlekken op mijn gezicht zitten. Ik gebruik bij deze spons vooral het puntje en de bolle achterkant. Met het midden doe ik niks, daar houd ik hem alleen vast.

image

Het zijn geen kopieën van de Beautyblender, deze sponsjes van MAC. De Beautyblender is een stuk zachter, blendt net wat beter en zuigt minder product op. De kleinere Softpoint Sponge Applicator blijf ik zeker wel gebruiken, zeker voor concealer. Deze vind ik wel gewoon heel fijn. Maar de Pro Performance Sponge? Die is me echt te hard.

Goed om te weten: De sponsjes zijn latex vrij, en makkelijk te wassen met water en babyshampoo of een andere, milde shampoo. Je kunt ze ongeveer een jaar gebruiken daarna zijn ze wel echt toe aan vervanging❤️

Liefs Beautysecret ❤️❤️

Naar:Vera Camilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s